Siyaset
Milletvekili Bülbül’den Akbelen Ormanı Tepkisi

CHP Aydın Milletvekili Bülbül’den Akbelen Ormanı Tepkisi: “Orman Vatandır, Akbelene Dokunma!”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Akbelen Ormanı’nda yaşanan çevre ve doğa katliamına tepki gösterdi. Göstericilere jandarmanın jop, biber gazı ve TOMA ile müdahale ettiğini belirten Bülbül, bu durumu “devlet eliyle yapılan zulüm ve zorbalık” olarak nitelendirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Akbelen Ormanı’nda yaşanan çevre ve doğa katliamına sert bir şekilde tepki gösterdi. Bülbül, çevreye ve doğaya karşı işlenen suçların vatana ihanet olduğunu belirtti.
Çevre ve doğa katliamına karşı çıkan ve bu nedenle haksız yere gözaltına alınan vatandaşların derhal serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Bülbül, “5’li çete servetine servet katmak için çevre katliamı yapıyor. Çevre ve Doğa Katliamına dur dediği için haksız ve hukuksuz gözaltına alınan vatandaşlarımızı derhal serbest bırakın!” çağrısında bulundu.
Bülbül, devlet eliyle yapılan zulüm ve zorbalığın son bulmasını isteyerek, “Bu katliamı, devlet eliyle yapılan zulmü, zorbalığı durdurun! Jandarma şirketlerin değil, milletin haklarını korumak için vardır! Suç teşkil eden emri veren de uygulayan da hesabını verecektir!” şeklinde konuştu.
Akbelen Ormanı’nda yaşanan çevre katliamına karşı duracaklarını ve ormanın sonuna kadar savunulacağını belirten Süleyman Bülbül, “Sonuna kadar talana, yağmaya karşı Akbelen Ormanı’nı savunacağız! Akbelene Dokunma! Orman Vatandır!” diyerek sözlerini tamamladı.
Gündem
Yerel seçim takvimi yılbaşında başlayacak

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak’ta başlayacağını açıkladı. Deprem bölgesinde eksiklik varsa giderileceğini belirten Yener, “Mükerrer oy kullanılması mümkün değil” dedi.
Deprem bölgesiyle ilgili de “Depremzedeler için rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz” dedi. Hürriyet’e konuşan Yener, “YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini biz nüfus ve vatandaşlıktan alacağız. Kanun uyarınca, 1 Ocak’ta başlayacak seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkaracağımız genelgelerle kamuoyuyla paylaşacağız. Seçim takvimi içerisinde nasıl ki 6 Şubat sürecinden sonra kurulumuz kolaylaştırıcı kararlar almış ise, askı süresi içerisinde yine benzeri kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz.” Elektronik uygulamaya ilişkin de konuşan Yener, “Belki pilot olarak yasal düzenleme yapılır. Oda seçimlerinden ya da parti kongrelerinden başlayıp sonrasında yapılan seçimlerde de uygulanabilir. Biz buna ilişkin çalışmalarımızı yapıp, üniversitelerimizden, ilgili odalardan, bilişim uzmanlarından da görüş alıp, bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gündem
Başkan Çerçioğlu’ndan Nazilli’ye Mevlid Kandili çıkarması

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili sebebiyle kent genelinde 28 farklı noktada helva hayrı gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Uzun Çarşı’daki helva hayrına katılarak vatandaşların Mevlid Kandili’ni tebrik etti.
Nazilli ilçesi Uzun Çarşı’da helva hayrına katılan Başkan Çerçioğlu’na; CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile CHP Nazilli İlçe Başkanı Naim Atmaca da eşlik etti.
Çerçioğlu, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerini dinledi ve esnafa hayırlı işler diledi. Vatandaşlar il genelinde birçok noktada gerçekleştirilen helva hayrı için duyarlılığından dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Gündem
Metropoll’den CHP Efeler için anket çalışması

Yerel seçimler yaklaştıkça anket şirketleri de hareketlenmeye başladı, Ankara Metropoll’ün an itibariyle devam eden ve kulislerden bize ulaşan bilgilere göre telefonla yapılan kamuoyu araştırmasında Aydınlı seçmenlere 4 soru yöneltildi, bu sorular;
CHP’de Efeler Belediye Başkanı adayı olarak kimi tercih edersiniz? şeklinde oldu ve aşağıdaki isimler soruldu
1- Polat Bora Mersin
2- Fatih Atay
3- Barış Altıntaş
4- Süha Bayırlı
Anket kesin sonuçlarının kısa bir süre sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
Bu arada Metropoll’ün CHP’den istifa eden Fatih Atay’ı sorması ise kafalarda soru işareti oluşturdu. Fatih Atay an itibariyle Ak Parti ve MHP ile flört halinde başkanlığına devam ediyor.
-
Gündem5 gün önce
Aydın’da Ak Partiyi sarsan video
-
Gündem1 hafta önce
Fatih Akkentli’den nefes kesen dans gösterisi
-
Gündem4 gün önce
Mustafa Tavil hakkın rahmetine kavuştu
-
Gündem1 hafta önce
Söke Çayı’nın eski ve yeni hali!
-
Gündem4 gün önce
Aydınlılara sorduk: Hangisini aday olarak görmek istersiniz?
-
Siyaset5 gün önce
Metropoll’den Aydın için sürpriz anket!
-
Siyaset1 hafta önce
Metin Yavuz: Cumhur İttifakı Aydın’da gümbür-gümbür geliyor!
-
Gündem1 hafta önce
Aydın Büyükşehir Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünü böyle kutladı